Usein kysyttyä

SAARISTOKAUPUNKI - USEIN KYSYTTYÄ

Mikä on Kuopion Saaristokaupunki?

Se on neljän kaupunginosan (Lehtoniemi, Rautaniemi, Savolanniemi, Pirttiniemi) kokonaisuus, jonka Saaristokatu yhdistää kaupungin keskustaan.

Mistä nimi Saaristokaupunki tulee?

Nimi samoin kuin koko Saaristokaupunki on kaavoituspäällikkö Leo Kososen idea. Kallavesi saarineen on vahvasti läsnä koko Saaristokaupungissa, Kallavesi näkyy usean saaristokaupunkilaiskodin ikkunasta.  Nykyisiltä ja tulevilta asuntoalueilta maksimietäisyys Kallaveteen on vain 500 metriä. Rakentamisen yhteydessä syntyi lisäksi kaksi saarta, Käränkä ja Lehtoniemi ovat nyt saaria.

Mikä on Saaristokatu ja minkä pituinen se on?

Saaristokatu alkaa kaupungin puoleisesta päästä Tasavallankadulta ja päättyy liikenneympyrään Keilankanavan läheisyydessä Lehtoniemessä.  Tällä osuudella on mittaa noin 4 kilometriä. Saaristokatu avattiin liikenteelle 24.10.2008.

Minkä pituinen on Kallaveden ylittävä Saaristokadun vesistöosuus?

Tällä Kumpusaaren ja  Kärängän välisellä osuudella on mittaa 1.3 kilometriä, josta neljän sillan yhteisosuus 500 metriä. Pisimmät sillat ovat 280 ja 160 metrin pituisia.

Paljonko Saaristokaupungissa on asukkaita?

Asukasluku oli 5000 keväällä 2009. Asukasluku kasvaa vuosittain noin 500 – 800. Vuonna 2020, jolloin Saaristokaupungin arvioidaan olevan kokonaan rakennettu, asukasmäärän arvioidaan olevan noin 14.000.

Miten Saaristokaupungista saa tontin ja mitä tontit maksavat?

Vapaana ja haettavina olevat tontit löytyvät Saaristokaupungin sivuilta tontit.

Mistä löydän tietoa asuntotarjonnasta?

Rakenteilla olevista kohteista tietoa löytyy Saaristokaupungin sivuilta rakenteilla/myynnissä.

Onko Saaristokaupungissa asukastoimintaa?

On kyllä, alueella toimii Saaristokaupungin asukasyhdistys. Puheenjohtaja on Satu Marjo, 040 687 2006, satu.marjo[at]hydroline.fi

Tarkemmat yhteystiedot Kuopion kaupunginosa- ja asukasyhdistyksistä sekä kylätoimikunnista löytyy sivulta

www.kuopio.fi -> asukas -> asuminen -> kaupunginosat ja kylät.