Saaristokatu

Saaristokatu yhdistää Saaristokaupungin Kuopion keskustaan. Saaria myötäillen rakennettu 4,5 kilometriä pitkä maisemakatu on lyhentänyt matkaa Saaristokaupungista parhaimmillaan jopa 12 kilometriä. Saaristokatu alkaa Siikaniemestä ja jatkuu Keilankantaan asti. Keskustasta Saaristokadulle pääsee Tasavallankadun liittymästä.

 

Suosittu ulkoilureitti

Saaristokatu  tarjoaa ihanteellisen lenkkeily ja virkistys reitin. Ulkoilijat ovat löytäneet veden ääressä polveilevat, leveät kevyenliikenteen väylät. Reitin varrella on useita levähdyspaikkoja. Pölhön saaressa sijaitsee grillikatos, ja kesällä Korkeasaaressa suosittu jäätelökioski. Veneilijät ja muut vesillä liikkujat pääsevät ihailemaan Saaristokatua järveltä käsin. Talvella jäällä kulkee hiihtolatuja ja luistelureitti.

 

Siltojen Saaristokatu

Vesistöosuutta Saaristokadusta on 1,5 km, josta siltoja on lähes puoli kilometriä. Ensimmäinen silta keskustasta päin tultaessa,  Ellen Thesleffin silta, on 280 metriä pitkä. Fridolf  Weurlanderin sillan pituus 30 metriä, Anton Lindforsin silta 22 metriä ja Unto Koistisen silta 160 metriä.

Saaristokadun rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 2006 yhtäaikaa sekä saaristojaksolla että Keilankannassa. Kadun rakentaminen kesti yli kaksi vuotta ja se avattiin liikenteelle 24 lokakuuta 2008.

 

 

 

 

 
kartta pdf-muodossa