Palvelut

Liikenneyhteydet 

 

Saaristokaupunki sijaitsee lähimmillään 3 kilometrin päässä keskustasta. Tämä matka on nopeinta taittaa kaunista Saaristokatua pitkin autolla, pyöräillen ja jalkaisin.  Alueen bussiyhteydet keskustaan ja Petosen suuntaan ovat hyvät.

Kuopion seudun joukkoliikenne

Nykyinen palvelutarjonta alueella ja lähialueilla

Saaristokaupungin keskus rakentuu Lehtoniemeen, Keilankantaan, johon sijoittuvat alueen peruspalvelut.  Palvelut paranevat asukasluvun kasvaessa.

Saaristokaupungin hyvä sijainti Petosen puistokaupungin ja Kuopion ydinkeskustan välissä mahdollistaa asukkaille monipuolisten julkisten ja yksityisten palvelujen käytön. 

Petosen keskuksesta Pyöröstä löytyvät terveyskeskus, lääkäriasema, KELA, kirjasto, kaksi asukastupaa, apteekki, pankin konttori, pankkiautomaatteja, päiväkoteja, kauppoja, uima-jäähalli, kukka- ja lahjatavarakauppa, lelukauppa, R-kioski, fysioterapia, kauneushoitola, kuntosaleja, ravintoloita sekä muita palveluita.

Kolmisopen kauppakeskus moottoritien varrella tarjoaa päivittäistavarakauppojen lisäksi mm.optikon, rautakaupan ja kodintekniikkamyymälän palvelut.

Päivähoidon palvelut:

Päivähoitoa on saatavissa Uppo Nallen, Pölläkänlahden, Takkapolun, Kuoppamäen ja Lehtoniemen päiväkodeissa sekä alueen perhepäivähoidoissa. Päivähoito

Koulupalvelut:

Saaristokaupungin lapset käyvät Martti Ahtisaaren, Pirtin ja Aurinkorinteen kouluissa. Aurinkorinteen koululla on myös lastenneuvola. Koulut

Kauppapalvelut: 

Lehtoniementien ja Petosentien risteyksessä sijaitsee elintarvikekauppa Valintatalo ja R-kioski. Keilankannassa Saaristokaupungin tori ja S-market Majakka.  Kovin kaukana eivät ole myöskään Petosen, Kolmisopen ja keskustan palvelut.

Vapaa-ajanpalvelut:

Vapaa-aika ja virkistys (kartat)

www.kuopio.fi/web/hyvinvointi

www.kuopio.fi/web/liikunta-ja-ulkoilu

www.kuopio.fi/web/ymparisto 

Julkiset palvelut:  

Asutuksen lomassa on lukuisia lenkkipolkuja ja hiihtolatuja, joista osa on valaistuja. Alueelta löytyy myös Venesatama-, ja puistovenepaikkoja. Uimapaikkoja on Savolanniemessä ja Jaakkoniemessä, asuntomessualueen uimapaikka  ja Lehtoniemen uimaranta.

Leikkipuistot (Pirttilahti, Savolanniemi, Suolehto)  sekä Peikkometsän lähiliikuntapuisto avattiin syyskuussa 2008. Keilankannan lähiliikuntapuisto avautui asuntomessujen aikaan.  Lippumäessä on uimahalli ja jäähalli, ja sinne toteutetaan liikuntakeskusta vuosittain 2007-2015 erillisen aikataulun mukaisesti. Lähin nuorisotalo ja seurakuntakeskus on Pyörössä, Petosella.

Yksityiset palvelut:

Rautaniemessä sijaitsee Peikkometsän ratsastuskoulu.