24.11.2006

 

Petonen/Saaristokaupunki äänestyskilvassa
 
Kuopion Petonen/Saaristokaupunki on mukana Suomen 12 parhaan asuinalueen ehdokkaan joukossa. Parhaan asuinalueen yleisöäänestys alkoi perjantaina 24.11. Asiantuntijaraati valitsee voittajan, mutta yleisöäänestyksessä menestystä pidetään lähes samanarvoisena meriittinä kaupunginosalle.
 

Äänestysaikaa on runsas viikko: aika päättyy sunnuntaina 3.12.2006 klo 23.59.  Yleisöäänestyksen lopputulos julkistetaan tasan kahden viikon päästä perjantaina 8.12.2006.

Äänestys tapahtuu internetissä

Yleisö voi käyttää äänioikeuttaan internetissä. Osoitteita on kolme: www.asunto2010.fi, www.mtv3.fi/jka tai www.huoneistokeskus.fi.

Asiantuntijat pitivät Kuopion ehdokasaluekokonaisuuden parhaina kilpailutekijöinä alueen vahvaa vedellisyyttä, alueen turvallisuutta erityisesti lasten kannalta ja rakenteilla olevaa Saaristosiltaa, joka tuo Kuopion keskusta-alueen palveluineen hämmästyttävän lähelle asukkaita.

Saaristokatu rakenteilla

Parhaillaan on rakenteilla Saaristokadun pisin siltaosuus Kumpusaaresta Pölhönsaareen. Avosillan pituus on lähes 300 metriä.  Sillan ja koko Saaristokadun rakenne korostavat Saaristokaupungin turvallisuushakuista luonnetta. Leveät kevyen liikenteen väylät on erotettu väljästi ja selkeästi ajotiestä.

Sillan ja Saaristokadun liikenne on määrä alkaa puolentoista vuoden päästä vuonna 2008. Asuntomessujen järjestämistä Saaristokaupunkiin kaavaillaan vuonna 2010.


Kuva: Asiantuntijaraati tutustui Saaristokaupungin ja Petosen alueeseen elokuussa asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimon (toinen vas.) johdolla