20.01.2007

 

Keilankannan kanava odottaa Siltavahteja
Koko Saaristokaupungin ydin, Keilankanta, on hyvää vauhtia nousemassa Kallaveden Lehtoniemen, tai oikeastaan –saaren, lounaisrannoille. 16 metriä kanavaveden yläpuolitse vievä silta on käytännössä valmis. Kesällä 2008 kanavan kupeeseen kohoaa kaksi jykevää kerrostaloa, Siltavahtipari.

YIT:n vahtitalo on 13-kerroksinen, kun taas Skanskan majesteetti nousee 11-kerroksiseksi. Molempien talojen katot kohoavat noin 50 metrin korkeuteen kanavasta. Vahtipari muodostaa Saaristokaupunkiin monumentaalisen, kauas näkyvän maamerkin.

Eteenpäinmenon henki

Saaristokaupungin rakentamisen ja kehittymisen merkit näkyvät monessa kohdin. Alueelle kohoaa rivi- ja omakotitaloja koko ajan. Myös Savolanniemen alueelle on tehty päätös kahden kerrostalon rakentamisesta. Tämän vuoden asuntorakentamisvauhti Kuopiossa nousee 680 asuntoon. Viime vuonna vauhti oli 430 asuntoa, vaikka sekin oli keskimääräistä vilkkaampi rakentamisvuosi.

Keilankannan sillalta avautuu hulppeat näkymät.

Keilankannan sillalta avautuu hulppeat maisemat Kallavedelle. Tammikuussa 2007 näkymä oli talvinen ja osin vielä rakennustelineiden peitossa.

Kuopiolle tärkeä kesä 2010

Kesän 2010 valtakunnalliset asuntomessut ovat tärkeä tapahtuma sekä Saaristokaupungin että koko Kuopion kasvun kannalta. Saaristokaupungin ilme ja henki on tuolloin hahmottunut. Saaristokatu Lehtoniemi-saaresta keskustaan on valmis ja täydessä käytössä.

Viimeistään vuonna 2010 Kuopion uskotaan siirtyvän suomalaisten mielikuvissa uuden rakentamisen ja uusien innovaatioiden kaupungiksi, lähes sadantuhannen asukkaan vilkkaaksi ja kansainvälistyväksi Järvi-Suomen keskukseksi.

Asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo  ja projektipäällikkö Ismo Heikkinen

Asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo (oik.) ja Saaristokadun projektipäällikkö Ismo Heikkinen joutavat harvoin seisomaan kädet taskussa, molemmat paiskivat täysipäiväisesti töitä Saaristokaupungin eteen.

Koko Kuopion mahdollisuus

Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimon mukaan kuopiolaisten yritysten ja ihmisten on hyvä jo nyt merkitä allakkaan päivämäärä 17. heinäkuuta 2010. Kuopion valtakunnalliset asuntomessut avataan näillä näkymin tuolloin. Kaupungilla ei ole vara jättää hyödyntämättä miltään osin tuon tapahtuman pr-arvoa.

Teksti: Pertti Kovanen
Kuvat: Raija Korhonen