28.03.2007

Kaupunki tiedottaa >Ajankohtaista >Uutiset

Asuntomessujen suunnittelu etenee hyvää vauhtia
 
Suomen Asuntomessut ja Kuopion kaupunki allekirjoittivat tiistaina yhteistoimintasopimuksen messutapahtuman käytännön tehtävistä ja tapahtuman organisoimisesta. Tapahtumaa koordinoimaan on valittu uusi projektipäällikkö ja messualueen kaavavalmistelu on hyvässä vaiheessa.

- Kuopion messualueelle kaavoitetaan vähintään 30 erityyppistä yhden perheen omakotitaloa sekä tämän lisäksi rivi-, pari- ja kerrostaloasuntoja. Erityisesti toivomme uusien asumisratkaisujen esittelyä ja rohkaisemme alan teollisuutta kokeilevaan rakentamiseen, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Timo Kietäväinen kertoo.

Uudenlaisen asuntorakentamisen rinnalla messut tarjoavat paljon ideoita ja malleja kodin sisustamiseen ja myös piharakentamiseen.

Poikkeuksellisen kaunis messualue

Sekä Kietäväinen että Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kehuvat Saaristokaupunkia varauksetta.

- Kuopion messualue on jo sinänsä poikkeuksellinen. Se on poikkeuksellisen kaunis. Saaristokaupunki mahdollistaa moni-ilmeisiä pientaloratkaisuja, rinne- ja ranta-asumista ja eri kokoluokkiin sijoittuvia omakotitaloja.

Suomen Asuntomessujen hallituksen pj.Timo Kietäväinen
Tältä alueelta ei rumia kuvia saakaan, kehui Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Timo Kietäväinen messualuetta.

Asuntomessut nostaa Saaristokaupungin tunnettuutta

Kietäväinen korosti asuntomessujen ensisijaisena tehtävänä olevan asumisen tietouden välittäminen ja sitä kautta suomalaisten asumisen laatuun vaikuttaminen. Toki asuntomessuille odotetaan keskimääräistä kävijämäärää eli noin 150 000 vierasta.

Messualue on osa Kuopioon valmistuvaa Saaristokaupunkia. Valmistuttuaan Saaristokaupungissa on noin 14 000 kuopiolaisen koti. Varsinaiselle messualueelle muuttaa arviolta 250 - 300 asukasta.

- Saaristokaupungin hanke on erillinen asuntorakentamisen projekti, jonka kaupunki on päättänyt toteuttaa joka tapauksessa. Asuntomessut sopii hyvin kaupungin tavoitteisiin nostaa Saaristokaupungin tunnettuutta, sillä tapahtuma tarjoaa keinon markkinoida Kuopion asumispalveluita valtakunnallisesti, kertoi Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen.

Projektipäällikkö Mervi Heiskanen koordinoi asuntomessuja

Odotan mielenkiinnolla messuprojektia. Haastetta se tulee varmasti antamaan, vastavalittu projektipäällikkö Mervi Heiskanen totesi.

Kaupunki on palkannut messuprojektia koordinoimaan projektipäällikön rakennusinsinööri Mervi Heiskasen. Hän aloittaa tehtävässä huhtikuun puolessa välissä.

Ennen Kuopion asuntomessuja messut pidetään Hämeenlinnassa 2007, Vaasassa 2008 ja Valkeakoskella 2009.

Raija Korhonen

Yhteistoimintasopimuksen allekirjoittivat 27.3.2007 Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen (vas.), hallituksen puheenjohtaja Timo Kietäväinen ja Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen.