21.11.2007

Kaupunki tiedottaa >Ajankohtaista >Uutiset

Saaristokaupunkiin nousee 13-kerroksinen Siltavahti

Kuopion Saaristokaupungin keskuksen Keilankannan ensimmäisen kerrostalon, Kuopion Siltavahdin rakentaminen on edennyt vauhdilla peruskiven muuraukseen. Peruskiven muurausta juhlittiin keskiviikkona Keilankannassa.

As Oy Siltavahdissa on 13 asuinkerrosta sekä kaksi autohallikerrosta. Rakennuksesta tulee Kuopion korkein asuinkerrostalo, josta Kallavedelle avautuu todella hieno järvi- ja saaristomaisema. Kerrostalon rakentaminen alkoi syyskuussa. Siltavahtiin valmistuvan 49 asunnon kysyntä ja marraskuussa alkanut kaupanteko on ollut vilkasta.

Siltavahdin peruskiven muurausta juhlittiin  21.11.2007 Keilankannassa

As Oy Kuopion Siltavahdin peruskiven muurausta juhlittiin keskiviikkona 21.11.2007 Keilankannassa

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen totesi koko Kuopion ja Saaristokaupungin elävän suurten positiivisten muutosten aikaa. Rakentamisvauhti Kuopiossa on kovaa, työpaikkoja sekä asuntoja syntyy runsaasti ja asuntotarjonta on Kuopiossa laajaa. Keilankannan rakentamisen aloittaminen avaa uuden kauden kuopiolaisessa asumisessa.

- Maisemaltaan ja sijainniltaan tämän loistavampaa kerrostalon paikkaa ei hevin löydy. On hieno oivallus, että paikka saa arvoisensa kerrostalot, monumentaaliset Siltavahdit. Ne kohoavat tässä kanavaympäristössä ja Saaristokaupungin palvelujen ytimessä koko alueen symboleiksi ja tunnuksiksi. Suurella todennäköisyydellä Keilankannasta ja Siltavahdeista tulee samalla Kuopioon suuntaavien matkailijoiden suosittu käynti- ja kuvauskohde.

Peruskivä muuraamassa asuntotoimenjohtaja Hannu  Harjunheimo ja projektipäällikkö Ismo Heikkinen

Peruskiven muuraukseen osallistuivat myös asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo ja projektipäällikkö Ismo Heikkinen

Asuntomessualueen rakentamisen lähtölaukauspäivä

- Tänään peruskiven saava kerrostalo on osa Kuopion vuoden 2010 Lehtoniemen asuntomessualueelle johtavaa porttia. Korkeiden, kauaksi näkyvien siltavahtien avulla on helppo suunnistaa viereen tulevalle messualueelle. Voimme siis tavallaan pitää tätä päivää asuntomessualueen rakentamisen lähtölaukauspäivänä, sanoo Petteri Paronen.

Lehtoniemen Keilankannan alue aloittaa Saaristokaupungin kerrostalotuotannon ja lisää Kuopion kaupungin tarjontaa keskusta-alueen ulkopuolella. Olemme mielellämme mukana lisäämässä Kuopion vetovoimaa omalla panoksellamme, toteaa uuden kerrostalon rakentavan YIT:n konsernijohtaja Hannu Leinonen.

Siltavahti sijaitsee ihanteellisella paikalla Keilankannan kanavan varrella.

As Oy Kuopion Siltavahti sijaitsee ihanteellisella paikalla Keilankannan kanavan varrella, josta torille kuljettava matka on muuttoaikaan huhtikuussa 2009 viisi kilometriä. Saaristokatu ja -silta ovat tuolloin valmiita.

Suomen suurin

Saaristokaupunki on Suomen suurin rakenteilla oleva asuinalue, se tarjoaa nyt kaikenlaisia asuntoja - kerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja. Alueesta on asukasluvulla mitaten rakennettu vajaa kolmannes, asukkaita on nyt 3800. Valmistuttuaan Saaristokaupunki on 14000 kuopiolaisen asuinalue.

Saaristokaupungin seuraavat suuremmat etapit ovat Saaristokadun valmistuminen 2008 marraskuussa sekä valtakunnalliset asuntomessut 2010 heinä-elokuussa.

Pertti Kovanen