11.01.2008

Kaupunki tiedottaa >Ajankohtaista >Uutiset

Kuopion matkamessuteemana Saaristokaupunki Kuopio Kuopio esittäytyy MATKA 2008 –messuilla ensimmäisen kerran teemalla Saaristokaupunki Kuopio. Samaa teemaa ja osastoratkaisua käytetään kolme seuraavaa vuotta mentäessä kohti kesää 2010, jolloin Asuntomessut ovat Kuopion Saaristokaupungissa.

Kuopio on useimmiten osallistunut MATKA-messuille osana Iloista lomaa Itä-Suomessa –osastoa. Viime keväänä Kuopion matkailuelinkeino teki päätöksen esiintymisestä omalla Kuopio-osastolla. Samalla syntyi ajatus markkinoida Kuopiota laajemmalla sisällöllä kuin vain matkailutuotteilla.

Uusi, elegantti Saaristokaupunki Kuopio –osasto viestii modernista kaupungista, raikkaasta ilmapiiristä ja Kallaveden kauneudesta, jotka luovat vetovoimaiset raamit monipuolisten matkailupalvelujen tarjonnalle.

Kuopion asuntotoimenjohtaja, Saaristokaupungin projektipäällikkö Hannu Harjunheimo esittelee Saaristokaupunkia messuilla 17.1. klo 13.

Kuopio on laivojen ja risteilyjen kaupunki ja niistä se myös laajalti tunnetaan. Uutuutena ensi kesänä ovat Saaristokaupunkiristeilyt sekä pitkä risteilymatkatuote Lakeland – St. Petersbur, joka alkaa Kuopiosta sisävesien suurimmalla risteilyaluksella m/s BlueWhiteEagle Savonlinnan kautta Lappeenrantaan. Siellä laiva vaihtuu m/s Careliaksi, joka matkaa Saimaan kanavan kautta Viipuriin, josta matka jatkuu bussilla edelleen Pietariin.

Toimitusjohtaja Noora Kivi, Kuopion Roll Risteilyt/Lakeland Lines Oy, kertoo uusista risteilytuotteista messuilla 17.1. klo 13.30 Kuopion osastolla 3d21.

Kuopion Lemmenlomat ovat jo saaneet runsaasti julkisuutta kiitos Jari Sarasvuon, niin että 14.9. jälkeen niitä on myyty jo noin 300 kpl. Myös Kuopion tapahtumat ja vetovoimainen Kulttuuri-Kuopion tarjonta ovat vahvasti esillä MATKA-messujen osastolla.

Löydä oma Kuopiosi

MATKA-messujen Kuopion osastolla aktivoidaan messukävijöitä oman Kuopio-matkan suunnitteluun Löydä oma Kuopiosi –kilpailulla. Messukävijät päättävät Kuopion messutv:n, kuopiolaisten näytteilleasettajien ja esitteiden avulla mikä heitä Kuopiossa kiinnostaa ja mitä he haluaisivat kokea, missä majoittua ja missä aterioida. Matkasuunnitelman sisältävät kilpailulipukkeet osallistuvat päivittäin tapahtuvaan arvontaan ja voittaja saa palkinnoksi suunnittelemansa Kuopio-loman.

Saaristokaupunki Kuopio –osaston isäntänä toimii näyttelijä Sami Kojonen, joka on myös Tanssiorkesteri Vaihtoaskeleen laulusolisti, niinpä hän viihdyttää messuyleisöä myös laulamalla. Pianobaarin tunnelmaa osastolla on luomassa myös pianisti Jasse Varpama.

Lisätietoja:

Kuopion Matkailupalvelu Oy:
Markkinointipäällikkö Kaija Lipponen, kaija.lipponen[at]kuopio.fi, puh. 044-7182 587
Markkinointisihteeri Merja Syrjänen, merja.syrjanen[at]kuopio.fi, puh. 044-7182 583

Lehdistötiedote 10.1.2008


Kuva: Saaristokaupunki Kuopion messuosaston on suunnitellut Messu Arvelin Oy