15.02.2008

 
 
Asuntoministeri Jan Vapaavuori vierailee Kuopiossa maanantaina 18.2. Ministeri vierailee täällä ensimmäistä kertaa asumisasioiden merkeissä. Vierailun pääteema on eheyttävä kaupunkirakentaminen, josta käytännön esimerkkinä ministerille esitellään Saaristokaupunkia.
Eheyttävän kaupunkirakentamisen lisäksi vierailun aikana käsitellään erityisryhmien asumista ja asunnottomuuden vähentämistä.

Molemmat teemat ovat valtakunnallisesti hyvin ajankohtaisia. Valtioneuvosto päättää 14.2.2008 Asuntopoliittisesta toimenpideohjelmastaan tuleville vuosille. Samalla kertaa valtioneuvoston käsittelyssä on myös asunnottomuuden vähentämisohjelma, erityisesti pitkäaikaisasunnottomuuden osalta.

Ministerivieraan kunniaksi "korkataan" ja tarkastetaan Saaristokatu. Kärängän silta ylitetään sen keskeneräisyyden takia työmaasiltaa kävellen.

Saaristokatu on vielä muuna aikana pelkästään työmaakäytössä, joten yleisön liikkuminen siellä on kielletty. Kärängän silta on neljäs ja viimeinen rakenteilla oleva silta Saaristokadulla