14.12.2004

14.12.2004

Saaristokaupungin Lehtoniemen eräästä alueesta julistetaan kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. Kuopion kaupunki ja Suomen arkkitehtiliiton perustama European Suomi Finland ovat tehneet tästä alustavan sopimuksen. Sen mukaan kilpailukohteena on Lehtoniemen alue. Kilpailutehtävä  ja tarkoitus sovitaan myöhemmin.
Europan 8-kilpailu on maailman suurin arkkitehtuurikilpailu. Se on tarkoitettu alle 40-vuotiaille eurooppalaisille arkkitehdeille ja suunnittelijoille. Viime kierroksen Europan 7-kilpailuun osallistui 6600 suunnitteluryhmää 19 eri maasta. Kilpailu on Euroopan tunnetuin arkkitehtuurikilpailu.

Europan-kilpailu on luonteeltaan idea-kilpailu, joka kokoaa piirinsä arkkitehtien lisäksi kaupunkisuunnittelijoita, sosiologeja ja insinöörejä. Kilpailulla edistetään rakennusalan ja suunnnittelijoiden verkottumista. Tärkeä tavoite on tutkia ja juurruttaa alan ammattilaisten tietoisuuteen kaupunkilaisten kohtaamat tulevaisuuden muutokset sekä tarjota kaupunkisuunnittelulle rohkeita ja kansainvälisesti vertailukelpoisia visioita kehityksen suuntien määrittelemisessä.

 

(kh.13.12.2004)