03.10.2008

LEHDISTÖTIEDOTE 3.10.2008

Jukaisuvapaa klo 13.00

Kuopion korkein asuinkerrostalo harjassa

 

Kuopion Saaristokaupungin keskuksen Keilankannan ensimmäinen, Kuopion korkein asuinkerrostalo, Asunto OY Kuopion Siltavahti on noussut vauhdilla, joten tänään 3.10.2008 vietettiin talon harjannostajaisia.

Kutsuvieraat saapuivat laivalla Keilankannan sillan juuressa olevaan laituriin, josta asukkaat pääsivät tutustumaan laiturin vieressä olevaan As Oy Siltavahtiin. Laivamatkalla nautittiin harjannostajaisateriasta ja pidettiin juhlapuheita seuraavasti:

 YIT Rakennus Oy:n aluejohtaja Risto Pennanen totesi As Oy Siltavahdin olevan 45m korkeana ja 15 kerroksisena Kuopion korkein asuinkerrostalo ja samalla pääsemme Joensuun ja Jyväskylän rinnalle asuintornitalojen sarjassa. Tosin Kuopiossa on lisäksi 75m korkea Puijon Torni ja 65m korkea Microtower.

Rakennus on saanut paljon huomiota mm. peruskiven muurauksessa oli läsnä Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen ja YIT:n konsernin johtaja Hannu Leinonen.

YIT:n Siltavahti tulee olemaan Lehtoniemen ja Saaristokaupungin tärkeimpiä maamerkkejä. Asunnonostajien suosion saanut kohde on avannut alueen kerrostalorakentamisen parhaalla mahdollisella tavalla. Näyttävä kohde on hyvä ohjain myös vuoden 2010 asuntomessuvieraillemme, messualue on vain 300 metrin päässä, toteaa Kuopion asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo.  

Siltavahdin läheisyyteen rakentuu Saaristokaupungin keskusta. Aivan viereen tulevat kauppa 2010, koulu 2011, jota ennen messualueelle valmistuu jo uusi päiväkoti 2009 lopussa. Nämä palvelut lisäävät merkittävästi koko suuren Saaristokaupungin vetovoimaa, uskoo Hannu Harjunheimo.

Lisätietoja antavat:

Aluejohtaja Risto Pennanen, YIT Rakennus Oy, puh. 040-5515939

Asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo, Kuopion kaupunki, puh. 044-718 5050