22.04.2009

 

Saaristokaupungin korkeimman kerrostalon As Oy Kuopion Siltavahdin asukkaat pääsevät muuttamaan perjantaina 24.4.2009 uusiin koteihinsa. Talosta löytyy monenkokoisia huoneistoja, pienistä 39 m2 kaksioista 263 neliön huoneistoon.

Upeat järvimaisemat Kallavedelle ja kaupungin läheisyys olivat myyntivaltteja 13-kerroksiselle kohteelle. Jokainen huoneisto on asujansa näköinen sillä asukkaat ovat saaneet olla mukana alusta lähtien vaikuttamassa oman kotinsa suunnitteluun ja sisustusmateriaaleihin.

Parkkipaikkoja ei talon pihalla näy, sillä talon alakerrasta löytyy autohalli, jonne jokainen saa autonsa suojaan.  Kesäkuun loppuun mennessä saadaan pihatyöt valmiiksi.  Pihalta löytyy puita, kauniita istutuksia, penkkejä levähtämiseen ja lapsille oma suojainen leikkipaikka.

Sisävesilaivat ja veneet kulkevat talon edessä Keilankanavassa. Kanavan rannalta löytyy veneilijöiden pysähdyspaikka.

Tunnelmista muuttopäivän lähestyessä kertoo Tiina Boman-Laitinen, paluumuuttaja Helsingistä. ”Olemme odottaneet innokkaasti muuttoa uuteen kotiin. Olimme jo vuosia haaveilleet juuri tällaisesta kodista, johon olemme nyt muuttamassa.  16 vuotta vierähti pääkaupunkiseudulla ja kun sitten lapset muuttivat kotoa, toteutimme pitkäaikaisen haaveemme, koti valoisasta 10 kerroksesta upeilla Kallavesinäkymillä.  Tilava parveke ja maisemat yli Kallaveden olivat tärkeimpiä asioita, jotka vaikuttivat valintaamme. Oli todella hienoa, että saimme itse vaikuttaa kotimme suunnitteluun ja asumisratkaisuihin heti rakentamisen alkaessa, ja tästä Tiina Boman-Laitinen antaa tunnustusta YIT:lle.”

Kuva Perhe Boman-Laitisen keittiöstä

 

 Talvimaisemaa Siltavahtitalon ikkunasta 

Kesäinen näkymä Kallavedelle Siltavahtitalosta