25.05.2009

Partiotoimintaa viritellään Kuopion Saaristokaupunkiin.

Partiotoiminta kiinnostaa kuopiolaisia Saaristokaupungissa asuvia siinä määrin, että Järvi-Suomen Partiolaiset järjestää tiedotustilaisuuden Kuopion partiotoimistolla asiasta kiinnostuneille.

Saaristokaupunki kasvaa kaiken aikaa ja sitä myöten myös toiveita vapaa-ajan toimintaan asetetaan. Järvi-Suomen Partiolaisten Kuopion toimistossa työskentelevän Outi Reuterin mukaan partiotoiminnan laajentamista Saaristokaupungin alueelle on ollut jo aiemmin keskustelua ja nyt järjestettävässä tilaisuudessa kuunnellaan toiveita ja etsitään toimintaan mahdollisuuksia.

- Tavoitteena on jopa perustaa uusi lippukunta Saaristokaupunkiin. Keskustelua olemme käyneet alueen vanhempien kanssa ja tiistaina 2.6. järjestetään infoilta vanhemmille ja muille partiotoiminnasta kiinnostuneille, kertoo Reuter.

Partiotoiminnalla on Kuopion alueella pitkät perinteet ja Suomessa partio täyttää vuonna 2010 sata vuotta. Juhlavuonna järjestetäänkin monia myös suurelle yleisölle avoimia partiotapahtumia. Yksi kiinnostavimmista tapahtumista tulee varmasti olemaan jopa 10 000 henkilön Kilke-suurleiri, joka avaa porttinsa kaikille innokkaille. Ennen juhlavuotta Järvi-Suomen Partiolaisilla on oma Uitto -piirileiri heinäkuun lopussa. Partaharjulla pidettävälle leirille osallistuu lähes 2000 partiolaista pienistä sudenpennuista partiotoiminnan mahdollistaviin aikuisiin.

 - Saaristokaupunkilaiset ovat tervetulleita tutustumaan partiolaisiin leirin vierailupäivänä lauantaina 1.8. Tällöin Uitto-leirillä järjestetään suuret partiohenkiset markkinat, joiden tuotto menee Suomen ja Senegalin partiolaisten Woomal-yhteistyöhankkeelle, Outi Reuter muistuttaa.

Partiotoimintaa Saaristokaupunkiin -yleisötilaisuus
Aika: tiistaina 2.6. klo 18.00
Paikka: Kuopion Partiotoimisto, Puijonkatu 24 B 2.krs, 70110 Kuopio
Yhteyshenkilö: Outi Reuter, p. 050 3636 191, outi.reuter@partio.fi