14.06.2010

Kaupunki tiedottaa >Ajankohtaista >Uutiset

Kuopion lähiliikuntapaikkaverkosto on Vuoden Liikuntapaikka 2010
Kuopion kaupungin lähiliikuntapaikkaverkosto on voittanut nyt kuudennen kerran jaetun Vuoden Liikuntapaikka -palkinnon. Kuopion verkosto käsittää yhdeksän liikuntapaikkaa, jotka sijaitsevat asuinalueilla tai niiden välittömässä läheisyydessä.
- Kuopion kaupungin kaikessa toiminnassa on keskitytty terveyden, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseen. Lähiliikuntapaikkaverkosto palvelee erinomaisesti laajoja käyttäjäryhmiä. Liikuntapaikat sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja ovat helposti asukkaiden saavutettavissa, perustelee rakennusneuvos Risto Järvelä opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä.

Kuopiossa on vuodesta 2004 alkaen toteutettu vuosittain yhdestä kahteen lähiliikuntapaikkaa. Liikuntapaikkoja on rakennettu myös keskustaajaman ulkopuolelle, kuten Vehmersalmelle ja Riistavedelle. Lähiliikuntapaikkojen toteutuksessa erityisen tärkeää on liikuntapaikkojen turvallisuus, kestävyys ja ympäristöystävällisyys. Niiden on oltava kaikkien liikunnan harrastajien vapaasti ja maksuttomasti käytössä ympäri vuoden.


Vuoden Liikuntapaikka -palkinnon on suunnitellut muotoilija Jarmo Jurkka.

Vuoden Liikuntapaikan valitsee vuosittain valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtajan ja opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaavien viranhaltijoiden muodostama työryhmä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tekemien esitysten pohjalta.

Pääkuvassa vasemmalla palkinnon luovuttanut valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja Suvi Helanen. Hänestä oikealle lähiliikuntatyöryhmän puheenjohtaja, vs. toimialajohtaja Janne Hentunen, Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marja-Leena Puputti ja vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Iris Asikainen.

Jukka Rönkkö