12.07.2010

Kaupunki tiedottaa >Ajankohtaista >Uutiset

Asuntomessut alkavat perjantaina

16.7.2010 avataan Saaristokaupungin Lehtoniemessä Kuopion asuntomessut. Messujen järjestelyt ovat kestäneet jo yli kaksi vuotta. Nyt messualueella ollaan valmiina vastaanottamaan vieraat.
Messualueella rakentaminen on ollut täydessä vauhdissa messujen alusviikkoihin saakka. Nyt messualue alkaa olla lopullisessa kunnossaan. Yhteensä näyttelykohteita alueella on 39 kappaletta.

Kuopion asuntomessujen teemat ovat hyvinvointi ja elämänlaatu, matalaenergiatalot ja oma piha. Hyvinvointi ja elämänlaatu kumpuavat asuinpaikasta: kaupunkikoti järven rannalla lähellä palveluita. Energiatehokkuus ja -ystävällisyys ovat tällä hetkellä tärkeitä seikkoja rakentamisessa. Asuntomessualueen taloista suurin osa kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan. Lehtoniemen messualue sijaitsee keskellä kauneinta Savon luontoa, ja se näkyy pihasuunnittelussa.


Piha-alueita viimeistellään messualueella paraikaa. Kuva Esa Koponen.

Jokaisella asuntomessujen neljällä viikolla on oma teemansa. Niitä ovat Lasten ja Nuorten, Taiteen, Voi Hyvin! ja Ympäristön ja energian teemaviikko. Teemat sanelevat asuntomessuviikkojen ohjelman. Teemoihin liittyy myös useita käyntikohteita messutaloissa.

Asuntomessujen oheiskohde on kaupungin keskustassa sijaitseva Suomen ensimmäinen nollaenergiakerrostalo.

Näytteilleasettajien tuotteita esillä sisustus- ja rakennushallissa

Sisustus- ja rakennushallista voi ostaa suoraan näytteilleasettajien tuotteita. Sisustushallista voi esimerkiksi tilata suoraan uudet keittiökalusteet, saunan lauteet tai varashälytinjärjestelmän. Rakentajahallin näytteilleasettajat toimivat muun muassa rakennus- ja kiinteistönvälitysaloilla.

Neuvontaklinikoilta tietoa rakentamisesta ja asumisesta

Asuntomessut järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa ilmaisia neuvontaklinikoita. Klinikat ovat maksuttomia ja toimivat ilman ajanvarausta. Tietoa kaikkeen omakotirakentamiseen liittyvästä jakaa Rakennusklinikka. Pihan suunnitteluun apua antaa Pihaklinikka ja sisustukseen Sisustussuunnitteluklinikka. Energiaklinikka palvelee energiansäästöstä kiinnostuneita messuvieraita. Asiantuntijaneuvontaa kosteusvaurioista ilmanvaihtoon saa Sisäilmaklinikalta. Lisäksi klinikat antavat tapahtumalavalla tietoiskuja ajankohtaisista aiheista.


Lehtoniemen messualue.

Messualueella runsaasti palveluita

Messujen pysäköintialueelta on ilmainen non-stop-bussikuljetus messualueelle. Messubussit kulkevat keskustan ja Matkustajasataman kautta, ja niistä on mahdollisuus poiketa sekä sataman että keskustan pysäkiltä. Bussit liikennöivät kello 9.30 – 18.30. Pysäköintialueella on myös pyöräparkki. Alueella kulkee maksuton messujuna, jonka kyydissä pääsee alueen reunalta toiselle.

Messuille pääsee myös vesitse. Sisävesiristeilijät liikennöivät messualueen ja Matkustajasataman välillä puolen tunnin välein. Omalla veneellä liikkuvat voivat rantautua messujen pääportin läheisyydessä sijaitsevalle vierasvenelaiturille.

Messualueella on messuravintola sekä kahviloita ja kioskeja, joista voi ostaa pientä purtavaa ja virvoitusjuomia. Messujen pääravintolassa on tarjolla useampi eri ateriavaihtoehto. Ravintolassa on myös a-oikeudet.

Messukierroksensa ajaksi voivat vanhemmat jättää 2-7-vuotiaat lapset lastenhoitajan seuraan leikkimään, lukemaan ja askartelemaan. Muksula sijaitsee messualueella Lehtoniemen päiväkodin tiloissa. Muksulasta löytyy myös vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen.

Myös messualueelta löytyy tekemistä lapsille ja koko perheelle. Velhometsässä on Kuopion kaupungin ympäristökeskuksen toteuttama luontopolku. Velhometsässä pääsee tutustumaan metsän asukkaisiin ja kasvillisuuteen. Oppaana toimii itse Velho.

Pääkuva: Messualueen kaikki messutalot sijoittuvat aivan Saimaan vesistöön kuuluvan Kallaveden rantaan tai rannan välittömään läheisyyteen. Lähes kaikista messutaloista avautuu näkymä järvimaisemaan.