06.03.2013

SAARISTOKAUPUNGIN PÄIVÄHOITOTILANNE KOHENEE

Kuopion uusin, Aarresaari-päiväkoti valmistuu Sipulikadulle elokuussa 2013, se on tarkoitettu 1-6 ”seikkailijoille”. Nimeksi tulee Päiväkoti Märssykori, joka tulee toimimaan perinteisillä Aarresaaren vahvuusalueilla; liikunta, musiikki ja seikkailukasvatus värittävät toimintaamme, kertoo Olli Liimatainen Aarresaari päiväkodeista.

  
Märssykorin havainnekuva 

Päivähoidon kysyntä on Saaristokaupungissa kova, mutta siihen on pystytty melko hyvin vastaamaan. Ilman yksityisiä päiväkoteja ja perhepäivähoitajia ei olisi selviydytty päivähoidon järjestämisestä näin hyvin. 2011 jälkeen on tullut kaksi yksityistä päiväkotia ja kolmas aloittaa elokuussa. Nykyisessä taloustilanteessa kaupunki ei olisi kyennyt näin rivakkaan rakentamisvauhtiin, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Pekka Lindell. 

Saaristokaupunki tarjoaa lapsiperheille viihtyisän asuinympäristön. Leikkipuistot ja ulkoilualueet ovat asukkaita lähellä, kuten myös päiväkodit ja koulut.  Ihan aina ei päivähoitopaikka voida tarjota lähipalveluna, mutta viimeistään lapsen esiopetusvuoden alkaessa on yleensä saatu lapset sijoitetuksi oman alueen esiopetusryhmiin ja sitä kautta jo ryhmäytymään tulevien koulutovereidensa kanssa.

Yksityinen päivähoito vastaa merkittävästä osasta Saaristokaupungin palvelutuotantoa ja tulevana syksynä tarjonta vain kasvaa. Päivähoidon linjauksena vuoden 2011 alussa oli vastata kysynnän kasvuun yksityisellä palvelutuotannolla. Asuntomessujen messutoimistonakin olleen Lehtoniemen päiväkodin valmistumisen jälkeen ei kaupunki ole Saaristokaupungissa päiväkotia rakennuttanutkaan.

Ilman kunnallisen ja yksityisen päivähoidon hyvää yhteistyötä eivät lapsiperheiden päivähoitopalvelut Saaristokaupungissa olisi niin hyvällä tolalla kuin ne nyt ovat. Meitä molempia tarvitaan, mutta kaikkein eniten Saaristokaupunki ja Kuopio tarvitsevat palveluihinsa tyytyväisiä lapsiperheitä, Pekka Lindell toteaa.