29.10.2013

KUOPION MONIPUOLINEN ASUNTOTARJONTA JA UUSI KOTIRINNE MINISTERIVIERAILUN PÄÄAIHEINA

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitaselle esiteltiin Kuopion asuntoalueita 28.10.2013 ennen Kotirinteen avajaistilaisuutta, joka oli vierailun päätapahtuma. Ympäristöministeriöstä päivässä olivat mukana Peter Fredriksson sekä Jouni Parkkonen.


- Monipuolisella suunnittelulla tehdään tulevaisuuden lähiöitä, joihin ei tarvitse 30 vuoden päästä käynnistää lähiöprojekteja. Kuvassa ministeri Pia Viitanen.

Päivän ohjelma oli tiivis. Mukaan mahtui aamupäivän esittelykierroksen lisäksi tapaaminen kaupungin johdon kanssa. Ministeri tutustui Saaristokaupungin ja Maljalahden ohella kaupungin aiemmin rakennettuihin alueisiin ennen tapaamista kaupungintalolla.

Kotirinne-hanke kuuluu ympäristöministeriön hallinnoimaan ohjelmaan, jonka tavoitteena on poistaa pitkäaikaisasunnottomuus koko maassa vuoteen 2015 mennessä.


Piispa Jari Jolkkonen ja kirkkoherra Ilpo Rannankari siunasivat tilat Inkilänmäellä. Avajaistilaisuuden musiikkiosuudesta vastasi Minna Canthin musiikkiluokka 9A.

Viisikerroksinen Kotirinne on TTY Asuntojen ensimmäinen kerrostalo, joka on tarkoitettu pitkäaikaisasunnottomille. Siinä on 45 huoneistoa henkilöille, jotka tarvitsevat turvallisen päihteettömän asumisympäristön elämänhallintataitojensa vahvistamiseen.

TTY Asunnot Oy on kuopiolainen Työterapisen Yhdistyksen kokonaan omistama kiinteistöyhtiö. TTY Asuntojen tarkoituksena on vähentää pitkäaikaisasunnottomuutta rakentamalla korkealaatuisia asuntoja.


Ministeri Viitanen piti tärkeänä alueiden asumistuotannon monipuolisuutta, mikä takaa vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasumisen mahdollisuudet ympäri kaupunkia.

- Pitkäaikaisasunnottomien tilanteeseen on Kuopiossa puututtu esimerkillisellä tavalla. Kuopio on yhdessä Joensuun kanssa ensimmäisiä paikkakuntia, jotka todella ovat poistaneet pitkäaikaisasunnottomuuden, onnitteli ministeri Viitanen kuopiolaisia.

Ministerivierailun isäntinä toimivat kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen, asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo sekä Niiralan Kulma Oy:n toimitusjohtaja Kari Keränen.

Teksti: Terhi Leppänen
Kuvat: Vicente Serra