17.12.2013

UUSIA VUOKRAKOTEJA SAARISTOKAUPUNKIIN

Noin 40 % kuopiolaisista kodeista on vuokra-asuntoja, sekä yksityisten omistamia että valtion lainoittamia. Avara Oy on yksi toimija kuopiolaisilla vuokramarkkinoilla. Yhtiö laajensi toimintaansa pari kolme vuotta sitten ja hankki  SATOn Kuopiossa aiemmin omistamat vuokra-asunnot omistukseensa. Avaran seuraavaa uudiskohdetta rakennetaan parhaillaan.

 - Kuopio on Avaran näkökulmasta strategisesti merkittävä kaupunki. Haluamme toimia täällä nyt ja tulevaisuudessa. Tarjoamme monipuolisia vuokra-asuntovaihtoehtoja ja olemme mukana rakentamassa hyvää sekä kestävää asuinympäristöä, kertoo Avara Oy:n liiketoimintajohtaja Seppo Saari. - Avaralla on tällä hetkellä Kuopiossa reilut 500 vuokra-asuntoa. Tulevana keväänä valmistuu kahdessa vaiheessa satakunta uutta asuntoa Saaristokaupungin Lehtoniemeen, hän jatkaa.

- Avara sai kaupungilta tontin ja päätti rakentaa uusia asuntoja Lehtoniemeen, koska siellä täyttyvät hyvän asumisen vaatimukset monentyyppisille asukkaille. Hyvän kulkuyhteyden päässä kantakaupungista löytyy rauhallinen asuinympäristö niin perheille, sinkuille kuin varttuneimmillekin. Päivittäin tarvittavat palvelut löytyvät lähietäisyydeltä ja alue kehittyy jatkuvasti, Seppo Saari lisää.

Näkymä koillisesta Lehtoniementieltä. Havainnekuva: Avara Oy.
Näkymä koillisesta Lehtoniementieltä. Havainnekuva: Avara Oy.

- Suuressa kaupungissa, jota Kuopiokin on suomalaisen mittapuun mukaan, on hyvä olla monipuolista tarjontaa sekä omistus- että vuokra-asumisessakin. Kuopio on nyt vahvassa kasvussa, aiemmista vuosista kasvanut asuntotuotanto on oleellinen osa tätä kehitystä. Kasvu ei synny pelkästään omistusasunnoilla, vaan ihmiset tarvitsevat sekä vuokra- että myös asumisoikeusasuntoja. Avara Oy tuo oman tärkeän lisänsä vuokra-asuntojen tarjoajana, kertoo Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo.

Avaran rakenteilla olevia uusia asuntoja voi hakea osoitteessa www.oveniaisannointi.fi, josta saa myös lisätietoa kohteesta ja tarjolla olevista asuntovaihtoehdoista. Hakuaika päättyy 14.1.2014. Asuntojen vuokrauksen hoitaa Kuopion Ovenia Isännöinti Oy, josta voi tilata esitteitä ja kysyä lisätietoa. Tammikuussa on mahdollista tutustua myös uuden kohteen esittelyasuntoon.