09.05.2014

Ensimmäinen kohde harjassa

LAKEA OY ON TUOMASSA KUOPIOON UUSIA ASUMISEN TUOTTEITA

Puumoduulirakentaminen ja omaksi lunastettava vuokra-asunto ovat pohjalaisen Lakea Oy:n uusia asumisen tuotteita, joita se on tuomassa myös Kuopioon. Tänään juhlitaan Lakean ensimmäisen kohteen harjannostajaisia.

Saaristokaupunkiin Lehtonimentie 114:sta on valmistumassa elokuun lopussa 89 asunnon vuokratalo, jonka asuntoja voi hakea kesäkuun puoleen väliin saakka. Kohde on valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa.

Lakea Oy:n kohde Saaristokaupungissa. Kuva: Keijo Ullakko
Lakea Oy:n kohde Saaristokaupungissa. Kuva: Keijo Ullakko

Lakea on rakennuttamassa Kuopioon lähiaikoina myös muita kohteita ja tuomassa kaupunkiin uusia tuotteitaan, jotka on jo otettu innokkaasti vastaan niin Vaasassa, Jyväskylässä kuin Oulussa.

- Rakennutamme Julkulaan Kuopion ensimmäisen puuelementtikerrostalon. Rakentaminen alkaa vuoden 2015 aikana.  Lisäksi käynnistämme tämän vuoden aikana ensimmäisen Omaksi-asuntokohteen, Lakeanpihlajan rakentamisen Pihlajalaaksoon, kertoo toimitusjohtaja Keijo Ullakko.

Lakean Omaksi-asunto on aluksi vuokra-asunto, jonka asukas voi halutessaan lunastaa 20 vuoden kuluttua itselleen. Asukas maksaa sisään muuttaessaan asunnosta 7 prosentin omarahoitusosuuden ja loppurahoitus on valtion takaamaa yhtiölainaa eli järjestelmä on asukkaalle riskitön rahoitusvaihtoehto. Asukas maksaa vuokrassaan lainan lyhennyksiä, mikä kerryttää joka kuukausi omaisuutta hänelle itselleen.

Kuopion kaupunki on aktiivinen toimija kaupungin asuntomarkkinatilanteessa. Kaavoitus pelaa ja kaupunki etsii muutenkin uudenlaisia asumisen ratkaisuja muuttovoittopaikkakunnan tarpeisiin.

- Kuopio on hyvässä kasvussa, väestö kasvaa suurten kaupunkien kärkivauhdissa, yli 1% vuodessa.  Tässä tilanteessa Lakea laajentaa ja monipuolistaa Kuopion asuntotarjontaa. Nyt harjaan nousevan vuokra-asuinkohteen lisäksi odotamme paljon Lakea Omaksi –uutuushankkeilta.  Lakea on myös maan merkittävin puukerrostalojen rakennuttaja. Tällaisten kotien tuottaminen sopii hyvin myös Kuopioon, toteaa asuntotoimenjohtaja Hannu Harjunheimo.

Lakealle kaupungin aktiivisuus on mieleen.

– Kuopion kaupungin vastaanotto hankkeillemme on ollut erinomainen, mistä olemme iloisia ja kiitollisia, Ullakko iloitsee.

Harjannostajaisvaiheessa olevaan taloon Lehtoniementielle on tulossa paljon kysyttyjä, pieniä asuntoja, joiden keskipinta-ala on 46,8 m². Talon erikoisuutena ovat julkisivun puiset tilaelementtiparvekkeet sekä asuntokohtaiset kalustesaunat, jotka voi siirtää varastoon, jos asukkaalla ei ole käyttöä saunalle.

- Olemme hakeneet kohteeseen kansainvälistä, modernia ilmettä parvekeratkaisuilla. Elementtirakentamisen avulla parvekkeita ei tarvitse toteuttaa aina samaan linjaan. Lisäksi elementtiparveke on teknisesti helpompi ja edullisempi toteuttaa kuin perinteinen malli, toteaa tekninen johtaja Timo Mantila.

Kalustesaunaa Mantila pitää erinomaisena ratkaisu tämän päivän asumistarpeisin, kun saunominen ei ole enää niin olennainen osa kaupunkimaista asumiskulttuuria.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Keijo Ullakko, Lakea Oy, puh. 040 549 7250
asuntotoimen johtaja Hannu Harjunheimo, Kuopion Kaupunki, puh. 044 718 5050 
tekninen johtaja Timo Mantila, Lakea Oy, puh. 050 581 8097
Lakea Oy

HARJANNOSTAJAISKOHTEEN PERUSTIEDOT

Tilaaja: Lakea Kiinteistöt Oy
Rakennuttajakonsultti: Lakea Oy
Pääurakoitsija: Lemminkäinen Talo Oy / Kuopio
Lähiosoite: Lehtoniementie 114
Postitoimipaikka: 70840 Kuopio
Kaupunginosa: Lehtoniemi
Huoneistoala: 4 164
Kerrosala: 5 065
Asuntojen lukumäärä: 89
Kohde valmistuu: 29.8.2014