09.11.2015

HAETTAVANA VUOKRA- JA RANTATONTTEJA OMAKOTIRAKENTAJILLE

Kuopion kaupungilla on parhaillaan haettavana uusia vuokrattavia omakotitontteja Julkulassa ja Hiltulanlahdessa. Haettavana olevista 34 omakotintontista viisi sijaitsee Julkulassa ja loput 29 tonttia Hiltulanlahdessa. Vuokratonttien hakuaika on 27.11.2015 klo 12.00 saakka.

Pientalorakentamisen painopistealueena viimeisen kymmenen vuoden ajan olleesta Saaristokaupungista viimeiset uudet omakotitontit olivat haettavana vuosi sitten syksyllä. Saaristokaupungissa on edelleen haettavana aiemmilta hakukierroksilta vapaiksi jääneitä tontteja.

Hiltulanlahdesta omakotitontteja luovutettiin pientalorakentamiseen ensimmäisen kerran tämän vuoden keväällä. Omakotirakentamisen painopistealue onkin lähivuosien aikana siirtymässä Hiltulanlahteen, josta on tarkoitus luovuttaa tontteja vaiheittain tulevien vuosien aikana.

Julkulasta kaupunki on viimeksi luovuttanut tontteja omakotirakentamiseen 1980-luvulla. Tämän vuoden syksyllä voimaantulleen asemakaavamuutoksen myötä kaupungilla on tarjota nyt viisi vuokratonttia pientalorakentamiseen kaupungin pohjoisosaan sijoittuvasta Julkulan kaupunginosasta.

Vuokratonttien lisäksi kaupungilla on myytävänä neljä omarantaista ja yksi rantapuistoon rajoittuva omakotitontti Saaristokaupungin Pirttiniemestä.

Lisätietoa www.kuopio.fi/tontit