28.03.2006

28.03.2006

 

Saaristokaupunki teki vaikutuksen Vanhaseen

 
Pääministeri Matti Vanhanen innostui Kuopion
Saaristokaupunki -hankkeesta. Aurinkorinteen koululla vierailu oli niin ikään menestys. Paikalla oli yli 500 lasta.
 
Pääministeri Vanhanen oli silmin nähden ihastuksissaan Saaristokaupungissa näkemästään ja kuulemastaan.  Hän luonnehti Kuopion lehdistötilaisuudessa eilen Saaristokaupunkia sanapareilla ”erittäin onnistunut” ja ”lähes ainutlaatuinen.
- Kuopiolla on kunnianhimoinen tavoite luoda 14 000 ihmiselle luonnonläheistä ja hyvän elämänlaadun tarjoamaa asumista parin kilometrin päähän kaupungin keskustasta. Saaristokaupunki on niin näyttävä esikuva, että uskon sen rohkaisevan myös muita kaupunkeja ranta-aluerakentamiseen, Vanhanen pohti.

Saaristokaupunki onnistunut pääministerin mielestä

-Rantarakentaminen oli vuosikymmeniä ikään kuin pannassa, mutta nyt Suomessa on esimerkki siitä, kuinka ranta-asutus tarjoaa hyvän elinympäristön. Myös palvelut ovat kunnossa, Olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä näin täällä.
- Kaupungit tarvitsevat tällaisia kilpailukykyisiä alueita. Ammattitaitoisten osaajien saaminen kaupunkiin on haaste, Vanhanen arvioi.
Saaristokaupunki-nimike tunnetaan pääministerin mukaan muuallakin Suomessa, mutta markkinoinnissa riittää työtä: alueen kokonaisilmettä ja etuja ei tiedetä. Kuopiolla on etumatka. Tunnettuuden vahvan markkinoinnin avulla on hyvinkin mahdollista, että lopputulos onnistuu.

Lapset tenttasivat Vanhasta

Ennen median tapaamista, Vanhanen piti lapsille oman kyselytunnin Aurinkorinteen koulun salissa. Tiukkaan tenttiin osallistui yli 500 lasta, 1-6. luokilta. Johtavina kyselijöinä tärkeässä tehtävässä toimivat ekaluokkalainen Tommi Lehtinen, 2. luokan oppilas Sara Kuivalainen, kolmasluokkalainen Fredriikka Pietiläinen, neljännen luokan oppilas Liina Koponen, sekä 5. luokkalainen Maiju Jalkanen ja 6.luokkalainen Aleksi Linden.
Lapset olivat kiinnostuneita muun muassa siitä, mikä Vanhasesta olisi tullut, jos hän ei olisi pääministeri. Vanhasen mukaan viestintä ja yhdessä toimiminen olisivat jollakin tavalla koskettaneet hänen uravalintaansa. Kenties lehtimieskin hänestä olisi voinut kehittyä.
Lapset olivat ajan hermolla, sillä myös julkisuuden vaikutuksista udeltiin. Vanhanen myönsi, ettei julkisuus aina ole kivaa. Hän totesi lapsille, että toisinaan olisi mukavaa, jos häntä ei tunnistettaisi aina kadulla.
Pääministeri Vanhanen ei voinut välttyä myöhemmin lehdistötilaisuudessa myöskään viime aikoina julkisuudessa velloneen kohun kommentoinnilta. Vanhanen totesi eilen Kuopiossa, ettei aio ryhtyä oikeustoimiin Iltasanomia kohtaan.

Teksti: Pertti Kovanen
           Virpi Poikolainen
Kuvat: Kari Jämsen