15.08.2006

Saaristokatu viemässä asuntomessuille 2010

Kuopiossa on valtakunnalliset asuntomessut vuonna 2010, jos ne myönnetään järjestettäväksi. Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 14.8. hakea messujen isännyyttä.
 

Asuntomessut ovat Saaristokaupungissa, josta ihmisillä ympäri maata on hyvinkin sympaattinen mielikuva. Saaristokaupunki on noussut nopeasti yhdeksi Kuopion johtavaksi uuden vuosituhannen brandiksi, kaupungin moderniksi tavaramerkiksi.

Saaristokaupungin asuntomessuille on kaupunginvaltuutettujen mielipiteiden mukaan kaikki syy odottaa yleisöryntäystä eri puolilta maata. Kuopion sijainti keskisessä Suomessa on hyvä. Kaupunkiin ei ole pitkä matka mistään päin Suomea.Messualue sijoittuu valmisteilla olevan Keilankannan kanavan ja sillan läheisyyteen. Keilankannasta alkava Lehtoniemen alue muuttuu kanavan valmistuessa niemestä saareksi. 

Suomalainen kaipaa veden läheisyyteen

Saaristokaupungin maine perustuu kolmeen kulmakiveen. Saaristokadun lopullinen ulkonäky siltoineen ja saaripengerryksineen kiinnostaa suomalaisia. Oman talon rakentamista suunnittelevia perheitä vetää puoleensa Saaristokaupungin edelläkävijämaine, jossa rakentamisessa ja kaavoituksessa on hyödynnetty veden läheisyyttä, rantarakentamisen eri tapoja ja Kuopion eteläpuolista saaristo- ja niemialuetta.

Kansainvälisestikin tunnustusta saanut kokonaisoivallus laajentaa kaupunkia kohti keskustaa kiinnostaa suuresti maamme asemakaavaväkeä.

Saaristokaupungin vesielementti liittyy suomalaisen ihmisen ikiaikaiseen sielunmaisemaan. Yksi suomalainen peruskaipuu on koti lähellä järven rantaa. Se lienee yksi Saaristokaupungin kiinnostuksen ja vetovoiman peruselementti.